dilluns, 7 de maig del 2012

PROJECTE COMENIUS: VIATGE A TURQUIA


El passat 30 de març cinc alumnes i dos professors del nostre centre vàrem viatjar a Turquia amb el projecte Comenius en el qual participa l’institut. Va ser difícil partir a causa de  les vagues i inconvenients que anaren sortint, però finalment ho aconseguirem i vàrem gaudir d’una experiència inoblidable i única.
Partírem cap a Alemanya, on férem escala,  i després d’un llarg viatge i la pèrdua del nostre equipatge, arribàrem a Turquia. Omplírem un autobús amb tots els participants del projecte, format per alumnes i professors de França ( Illes Reunió), Grècia (Creta), Romania, Itàlia (Reggio di Calabria) i Turquia (Izmit). Des del primer moment connectàrem amb tots.
Encara que el nostre hotel estava a Izmit, la part asiàtica, el primer dia vàrem anar a visitar  Estambul, una ciutat preciosa, plena d’edificis impactants, mesquites, palaus, grans mercats, diversitat cultural…També visitàrem  el gran bazar i realitzàrem el “Tour del Bòsfor” amb una vista nocturna  increïble de la ciutat. Passàrem una estona enmig dels dos continents.
Els altres dies els vàrem dedicar a visitar Izmit i a veure i aprendre les tradicions dels països participants.
Per a nosaltres és difícil trobar paraules per explicar el que hem viscut, però ho intentarem: el tracte de la gent, la seva cultura ens han llevat molts de prejudicis i ens va agradar tant que tenim ganes de tornar-hi  i no serà gens fàcil acabar amb elles… A part de regals vam portar bons records, bons amics, coneixements nous i, sobretot,  Turquia en el cor.

Míriam Martínez, Candela Rodríguez, Nelson Diaz,
Lluís Garau, Viviana Calero, Dolors Palmer, Miquel Catany.